2006 / 2007 eğitim öğretim yılında kurulmuş olup uzman eğitim personeli ile eğitim öğretim hayatına devam etmektedir. Okulumuzda iki adet 3 yaş sınıfı, iki adet 4 yaş sınıfı ve bir adet 5 yaş okul öncesi hazırlık sınıfımız bulunmaktadır. 3 yaş grubu (yemekhane, sınıf, tuvalet ve serbest zaman alanları) tamamen büyük yaş gurubu alanlarından bağımsız bulunmaktadır. Okulumuz sabah saat 07:00'de açılıp saat 18:45'e kadar açık bulunmaktadır. Okulumuzda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir (Aylık Yemek Menüsü İçin Tıklayın). Okulumuzun servisi anlaşmalı olduğumuz turizm şirketi ile yapılmakta olup Orta Dağ, Yakacık, Soğanlık bölgeleri dahil olmakla birlikte Uğur Mumcu mahallesinde velilerimize hizmet vermektedir. Okulumuzun ders programı Milli Eğitim Bakanlığı ders müfredatına uygun bir şekilde düzenlenmiş ve ek olarak yaş guruplarının seviyelerine uygun bir şekilde branş dersleri verilmektedir(Branş Derslerimiz İçin Tıklayın). Çocuklarını bizlere emanet ederek Uğur Böceğim Ailesini bu günlere getiren velilerimize teşekkürü bir borç bilir siz değerli anne - babaları da Uğur Böceğim Anaokulu ailesinin bir parçası olamaya davet ediyoruz.